Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 28. Taraflar Konferansı (COP28) hakkında

Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 28. Taraflar Konferansı (COP28) bu yıl 30 Kasım - 12 Aralık tarihleri arasında Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai kentinde gerçekleşti. Bölümümüz yüksek lisans öğrencisi Elif Ayhan, Hacettepe Üniversitesi İklim Elçisi ve İklim Elçileri Koordinatörü olarak COP28'e katılmak üzere seçilen 5 iklim elçisinden biri oldu ve Türkiye delegasyonu ile birlikte konferansta yer aldı. Öğrencimiz, diğer iklim elçileri ile Türkiye Pavilyonunda “Youth Climate Envoy Platform and the Voice of the Turkish Youth for Climate Action” isimli panelin açılış konuşmasını yaparak İklim Elçileri Hareketinden ve iklim değişikliğinde Türkiyedeki gençlerin rolünden bahsetti.

fotoğraf1

fotoğraf2